Kennisbank.

Wat is een API-koppeling?

API is een afkorting en staat voor Application Programming Interface. Een API is een klein stuk software en zorgt er voor dat twee verschillende programma’s of systemen met elkaar kunnen communiceren. Een andere benaming voor een API zou software koppeling kunnen zijn, omdat je twee of meerdere software systemen aan elkaar gaat koppelen. Dagelijks maken we, zonder dat we het doorhebben, enorm veel gebruik van verschillende API’s. Je telefoon communiceert namelijk met de API van WhatsApp om nieuwe berichten op te halen of met de API van Buienradar om te controleren of het gaat regenen.

Wat is een API-koppeling?